Larapinta

Prettige Feestdagen

Larapinta Nieuwsbrief december 2018

Beste Lezer,

Voor het nieuwe jaar start en met de feestdagen voor de deur wil ik dit nog even met jullie delen. Het gaat over Liefde Licht Vriendschap

Omdat het bijna kerstmis is kwam voor mij de keus wel of geen kerstboom.
Iets verzette zich in mij omdat kerst voor mij allang niet meer verweven is op de manier zoals de meeste mensen het ervaren. Niet alleen met kerst maar elke dag  is dit de weg en symboliek waarop ik altijd tracht te leven. Leven in licht en liefde ,samen delen .Niet dat dit mij altijd goed af gaat maar ik weet dat ik vanuit deze begrippen leef. Hoe lastig ook ga ik de lessen daar in niet uit de weg. Dus ja die kerstboom lag dit jaar erg zwaar op mijn maag. Gezien alle gebeurtenissen in de wereld en in mijn eigen leven en de reden waarom was voor mij duidelijk. Ik wilde geen oude traditie voortzetten die afbreuk deed aan mijn eigen zijn maar ook duidelijk een statement maken aan alle mensen dat het licht en liefde in ons zelf zit en het tijd is dat wij dit onbelemmerd tot uitdrukking laten komen en durven tonen dat wij allen licht en liefde in ons hebben en dit alleen maar hoeven te erkennen. Geen gevecht in ons zelf  meer om te overleven in een wereld waaraan wij allen eeuwenlang meegewerkt hebben zoals hij nu is.  Het is tijd. Tijd om nu werkelijk het leven te leven zoals het bedoeld is. Met plezier , geen angst meer voor…. Erkennen en accepteren dat het universum  te vertrouwen is en wij als mensheid daar op kunnen bouwen. Mits wij het licht en de liefde in ons laten stromen en van daar uit handelen en de consequenties accepteren. 
Omdat ook ik mens ben en niets mij vreemd is betrapte ik mijzelf  tijdens een gesprek hierover er op dat ik allerlei excuses zat te bedenken. Te moe, te veel werk enz. dit wilde ik niet en besloot een eind aan dit spelletje met mijzelf te maken. 
Het hield mij bezig en er was dus iets niet in balans bij mij anders zou ik geen excuses verzinnen. 
Dus dan maar een boom halen want ik wilde dit opgelost hebben en het zou mij dan wel duidelijk worden. Handelen is de enige manier dit om het denken stop te zetten en onder ogen te zien dat ik ergens toch er niet aan toe was om  mijn licht op mijn manier uit te drukken.
Zo gezegd zo gedaan en op zoek naar een boom. Geen alternatief hij moest mooi zijn dat was mijn eis. Nou jullie begrijpen het wel, geen boom die recht was alles was net zo scheef als mijn gedachten er over waren. Uiteindelijk kwam ik bij het laatste tuincentrum aan en besloot ondanks dat ik wist dat ze binnen geen bomen hadden toch naar binnen te gaan. Ik liep op mijzelf te brommen waarom ik het mij toch zo moeilijk maakte tot er plotseling een beeld van een dierbare vriend die in 2009 overleden is en een lied door mij heen ging dat de laatste week al meer door mij heen gegaan was. Ook was er deze week benadrukt dat hij als helper/gids mij bij staat. Wij hadden hetzelfde idee over vriendschap en bewijst des te meer dat investering van beide kanten alleen maar meer loont.  Het lied was  Bridge Over Troubled Water en dat was ook mijn opzet  en bedoeling dat wanneer ik mijn taak op deze aarde  zou afronden maar ook tijdens mijn leven ik zelf  toch een brug van licht had gecreëerd die als baken voor velen op deze aarde gediend heeft en voor altijd zou bloeien. Dit was het. Ik wist nu waarom ik zo moeilijk had gedaan. Het is nog al wat dit aan jezelf toe te geven en in de materie te zetten zonder te verkleinen. Dat mijn waarde volheid als mens zelfs in andere dimensies zijn vruchten af werpt Ik heb mijn prachtige kerstboom (een camelia) aan mijzelf cadeau gedaan en versierd met alleen maar lichtjes voor de hele mensheid en al dat leeft als voorbeeld voor de kerstboom als brug van de nieuwe tijd te dienen. Het statement voor een ieder vertrouw en leef in eigen hoogste goed en verstop het niet. Het is de enige weg om elkaar te helpen het donker te verlichten. 

Ik voeg de Nederlandse tekst toe als extra stimulans dat er voor iedereen iemand is die werkelijk om je geeft en niet bang is voor jouw licht

Als je vermoeid bent en je je klein voelt
Als de tranen in je ogen staan, zal ik ze allemaal drogen
Ik sta aan jou kant, oh, als er ruige tijden zijn
En je geen vrienden kunt vinden

Als een brug over woelig water
Zal ik mij neerleggen
Als een brug over woelig water
Zal ik mij neerleggen

Als je uitgeput bent en op straat staat
Als de avond je zwaar valt, ik zal je troosten
Ik zal jouw deel overnemen, oh, als de duisternis valt
En de pijn alom is

Als een brug over woelig water
Zal ik mij neerleggen
Als een brug over woelig water
Zal ik mij neerleggen

Zeil door, zilveren meisje, Zeil voorbij
Jou tijd is gekomen om te stralen
Al je dromen zijn op weg uit te komen
Zie hoe ze stralen, oh, als je een vriend nodig hebt
Ik vaar vlak achter je

Als een brug over woelig water
Zal ik je geest tot rust brengen
Als een brug over woelig water
Zal ik je geest tot rust brengen
Bridge Over Troubled Water>    Bridge Over Troubled Water

En als toegift nog een stukje van Andrea Boccelli

Luister naar de zon 
Zij roept je naam 
Dit is jouw moment 
Dus ga nu maar staan 
En wees niet bang voor het licht 
Dat je voelt op je gezicht 
t is echt bedoeld voor jou

Ik wens jullie dan ook allemaal fijne dagen en een totaal nieuw stralend 2019 toe

To the English website