Larapinta

Afsluiting van het oude op naar de nieuwe jij

Het afgelopen jaar is voor allen een jaar met ups en downs geweest . De bedoeling hiervan is behorend bij het grote plan waarbij de mensheid in zijn geheel op een totaal nieuwe manier betrokken is. Of jij als mens daarbij betrokken wenst te zijn is aan jou.
De “ Grootmeester” heeft bepaald dat een ieder in staat moest worden gesteld de taak waar men voor op aarde is gekomen nu te laten ontvouwen en de rol die men daarin te spelen heeft nu serieus aan te pakken of voorgoed buiten spel gezet worden wat deze cyclus betreft. Aan de mens is de keuze de opdracht te aanvaarden of deze definitief te weigeren. Dit houd in dat er geen uitstel van keuze meer kan zijn, hoe lastig ook.

Velen hebben gemerkt dat er vele mensen van hun pad zijn verdwenen maar ook dat er mensen op het pad gekomen zijn die het werk gezamenlijk kunnen uitvoeren. Niet meer alleen dus. De vraag die er vaak is opgekomen bij velen is waarom sommige mensen steeds toch ondanks alles terug in hun leven blijven komen. Het antwoord dat ik zelf daarop kreeg is dat men samen dient te werken maar de illusie van het verschillend zijn in stand gehouden wordt , vaak uit angst de verkeerde keuze te maken.  Elke illusie die men nog heeft is het laatste jaar getoond maar ook elke waarheid in zichzelf  kan men niet meer ontkennen. 
Omdat wij als mens goed zijn in excuses vinden en vluchten voor de realiteit maken wij het moeilijker dan nodig is. Steeds weer dient tijdens dit proces de twijfel en onmacht  zich aan. Dat is ook de reden waarom de communicatie met elkaar zo belangrijk is. Dan bemerk je dat jij niet de enige met twijfels bent en valt het gevoel van alleen te staan weg en door het praten zullen de illusies en het overheersende denken rustiger worden.
Het enige dat men hoeft te doen is het eigen hart te volgen ongeacht de gedachten die iets heel anders kunnen aangeven of de mening van de buitenwereld die men als mens vaak laat voorgaan boven het eigen weten. De meerderheid van de mensen zit vast in de zelfgeschapen illusies die nu stap voor stap doorbroken worden.

Accepteer dat er nu eenmaal mensen zijn die weigeren om uit de comfortzone te komen en er voor kiezen excuses te verzinnen. Dit klinkt misschien hard maar het is de pure realiteit. De angst om afgewezen te worden vanwege dit licht is bij velen groot maar niets staat meer in de weg om deze angsten op te lossen.
Men staat er niet meer alleen voor. Overal is die hulp daar voor elk mens om te helen.
Sta niet meer toe dat een ander jou niet ziet zoals je bent en keer op keer over jouw gevoel heen walst .
Het enige dat men er voor hoeft te doen is de erkenning en bereidheid de emoties toe te staan en oude gedachten op te geven. Geef aan dat het je pijn doet en dit niet meer wenst, wees boos verdrietig blij en zoveel meer. Praat er over en slik niets meer in. Erken de waarde volheid van elkaar. Wanneer die ander de waarde-volheid van zichzelf accepteert komt het goed. Dan zijn de aparte knoppen voor denken en gevoel verdwenen. 
 Zo niet……breek er mee. Ook al zeggen ze nog zo vaak van je te houden, je goed je werk doet etc.. Het zijn alleen maar woorden. Laat de bereidheid tot investeren en de handelingen bepalen in hoeverre de woorden gemeend zijn. Uiteraard geldt dit ook voor jou. Wees eerlijk naar jezelf. Veroordeel niemand ook jezelf niet. We zijn immers allemaal hetzelfde. Het enige verschil is in hoeverre wij het leven toestaan tot uitdrukking te komen en te laten stromen zoals bedoeld is. Zonder illusies.
 Besteed de energie aan diegenen die bereid zijn jou een plekje te geven en weet je dat je op elkaar kunt rekenen in goede en slechte tijden.  Vertrouwen alom.
Wanneer men eerlijk naar zichzelf kijkt kan men niet anders dan erkennen dat het gevoel niet meer weg te duwen is. Het eist zijn plek op die het verdient. 

 

To the English website