Larapinta

nieuwsbrief mei 2013

Beste Lezer,

Nu de pinksterdagen weer voorbij zijn is het tijd voor een nieuwe nieuwsbrief.
Hierin wordt aandacht geschonken aan het proces van nu van de mensheid en aan activiteiten en nieuwtjes die er zijn bij Larapinta.

De meditatiedag ” dag van stilte” die in april gehouden is was een boven verwachting van de deelnemers zeer mooie dag.
De begeleiding geleid door ” Master Jules” met de bijbehorende klanken van diverse muziekinstrumenten zorgden er voor de processen makkelijker verlopen konden.
Ook het samen delen van de ervaringen was een bijzonder en hartverwarmende ervaring. Iedereen heeft de nabijheid van de eigen gids en beschermengel ervaren.Door de openheid van de deelnemers was de ervaring van iedereen wat het betekende gelijkwaardig te zijn en niet te oordelen. Men begreep ook de inhoud van de lezing over onthechtheid meer en de valkuilen van het menselijk denken daar in.
Enkele uitspraken daar over waren:” ik was mij er niet bewust van dat door zulke simpele dingen zoveel rust kan komen” ik was bang dat ik het niet vol kon houden, maar heb geleerd dat dit alleen maar in mijn denken zat”
”Ik heb geleerd om niet meer weg te lopen van mijzelf en daardoor makkelijker kom tot oplossingen in zaken die mij bezig houden”.

Door dit succes en de effecten daarvan is er besloten om op zondag 9 juni een verdere stap in deze richting te doen.
Samen met ” master Jules” en de andere Meesters zal er een meditatiedag gegeven worden met als thema: Stilte en Angst. De effecten van de adem.
Tijdens deze dag zal een gedeelte in totale stilte beleefd worden waarin weer opdrachten gegeven worden.
Er zullen verschillende ademhalingstechnieken gegeven worden die door de meesters op dit moment nuttig gevonden worden voor de mens ter voorbereiding op komende gebeurtenissen beter te kunnen verwerken
Angsten makkelijker los te laten.
En de alom aanwezige concentratiestoornissen te verminderen.
Makkelijker de verbinding met het Zelf in stand te houden of beter te herkennen.
Uiteraard alles begeleid door de klanken van ” Jules”.
Opgave vanaf heden.
Wegens beperkt aantal plaatsen is het handig om niet te lang te wachten met inschrijven.
Prijs €85,- incl. koffie/thee. Lunch zelf meebrengen.
Het is handig om een dekentje of iets om op te kunnen zitten/liggen mee te brengen.
Vanwege de transformatieprocessen die zich afspelen kan het zijn dat men het koud heeft en is het handig om iets warms mee te nemen wat men aan kan trekken.

Het denken voorbij. De tijd voor het speelbord van het hart is aangebroken.
Het zal iedereen opgevallen zijn dat er veel meer en snellere confrontaties zijn op elk gebied van het leven die een grote transformatie in het leven van de mens teweeg brengt. Over de hele wereld en alle natuurrijken is deze transformatie aan het versnellen en zijn de gevolgen daarvan merkbaar.
De grootste frustratie van de mens over deze veranderingen ligt in het denken. Denken geeft beelden die de realiteit verdraaien. De mens creëert beelden die gebaseerd zijn op doorgestane ervaringen en/of gebaseerd op de eigen zelfgemaakte normen en waarden.
In deze tijd wordt de mensheid geconfronteerd met al deze zelfgemaakte denkbeelden. Er wordt aan de mens gevraagd deze denkbeelden in het licht van de waarheid te toetsen.
Vaak komt men er dan achter dat er van deze denkbeelden weinig overblijft wat klopt.
Dat de realiteit van het hier en nu heel anders is.
De mens is echter zo geketend aan deze denkbeelden dat vaak de gehechtheid aan deze denk-beelden niet meer herkent wordt.
Omdat dit een collectief patroon van de mensheid is maakt dit voor diegenen die deze denkbeelden wensen los te laten het er niet makkelijker op.
De hele inhoud is te lezen op de website van Larapinta: Het denken voorbij. De tijd voor het speelbord van het hart is aangebroken.

Voor diegenen onder jullie die Janny Hamoen gekend hebben en/of haar video gezien hebben het volgende nieuwtje.
Er is een boek verschenen met de titel: Het laatste woord. Over de kunst van leven met de dood. Van Gijsbert van Es. Waarin ook Janny’s verhaal is opgenomen.
Voor de gegevens van het boek: http://www.nieuwamsterdam.nl/boekUitgave.aspx?ID=2391

Verder is Iasos bezig met een nieuw album.
Zijn eerste nummer Smooth Sailing Over Enchanted Lands kan men via zijn eigen website www.iasos.com of I-tunes beluisteren en kopen.

Dit was het weer wat deze nieuwsbrief betreft.

Het speelbord van het hart
Aan de mens gegeven
Om in harmonie en respect
Met elkaar te kunnen leven.
T.L

Aan allen HARTelijke groet Thea
 

To the English website