Larapinta

nieuwsbrief larapinta januari 2010

Nieuwsbrief en informatie Larapinta januari 2010
Beste lezers,
Het jaar 2010 is al weer ruim10 dagen in beweging maar het kan nog om jullie allemaal een gezond voorspoedig en liefdevol lichtjaar toe te wensen.

2009 is een jaar van veel veranderingen geweest. Ook voor Larapinta.
Het is niet alleen de verandering van naam geweest maar ook het wennen aan de nieuwe structuur die via Larapinta tot uitdrukking mag gaan komen.Ik moet zeggen dat ikzelf het als een zeer verfrissend en bijzonder ervaar. Er zijn veel nieuwe deuren geopend en oude gesloten. Iets dat mij een warm gevoel geeft. Ondanks het wennen aan….
Een van de nieuwe deuren is dat er vanaf december een officiële samenwerking tot stand is gekomen met de Maartenskliniek in Woerden. Dit maakt misschien de weg open tot een vergoeding
vanuit de verzekeringswereld wat betreft de activiteiten bij Larapinta.
Dat Larapinta meer uitdraagt dan alleen een naam en iets kan betekenen voor anderen is duidelijk merkbaar aan de reacties vanuit het hele land en daar buiten.
In maart staat een introductie over de tai chi 13 gepland in Baarn. Wat de verdere ontwikkelingen zullen zijn blijft nog een verrassing (ook voor mij).

Zeker is dat de weekenden en speciale dagen meer een plaats in gaan nemen. Dit omdat er veel hulpmateriaal aanwezig is om het natuurlijke transformatieproces van de mensheid te
ondersteunen en deze methoden nu toegepast kunnen worden.

Een van de redenen dat deze nieuwsbrief wat later is dan anders, is dat het mij nog bewuster (gelukkig maar) is geworden hoe de mensheid voor het
merendeel met feestdagen en met gevoelens om gaat. Het is eigenlijk belachelijk dat wij alleen met kerst of de jaarwisseling het massaal aan elkaar
kenbaar maken dat wij elkaar al het goede en beste wensen en daar moeten we dan maar het hele jaar verder op teren.
Met deze dagen zijn wij even bereid al onze drukke werkzaamheden op de 2e plaats te zetten om even de tijd te nemen voor die verre vriend of familielid om hem/haar te gedenken. Bij velen ook nog omdat het zo nodig moet, want anders voldoe je niet aan de geaccepteerde normen van de
maatschappij.
Ik vraag mij af hoeveel van de mensheid deze wensen echt meent. Niet omdat men het niet wil menen, maar het gewoon niet meer voelt omdat het ook weer zo’n verplichting is geworden en vastgesteld dat je op deze dagen dit moet voelen. Ik kan nu alleen maar vanuit eigen ervaring spreken, maar wanneer bij mij het woord moeten om de hoek komt kijken, al gaat het over iets plezierigs, dan is bij mij de lol er al voor een groot gedeelte af. Ik voel dan onmiddellijk dat mijn spontaniteit weg ebt.
Misschien sta ik daar alleen in maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat dit met vele mensen uit mijn omgeving zo is.
Dat wij met de feestdagen een extra dimensie aan onze gevoelens geven ja, maar dan wel wanneer dit echt zo ervaren wordt.Anders heeft het geen nut. Waarom vertellen wij het hele jaar elkaar niet hoezeer wij die ander waarderen of het beste wensen?. Waarom draaien wij de boel niet eens om? Doen wij met kerst en de jaarwisseling alleen wat wij zelf willen en de rest van het jaar houden wij rekening met elkaar.
 
Dit jaar is van de Chinese astrologie uit het jaar van de metaaltijger.
Dit wil zeggen dat wij te maken krijgen met zaken als leven en dood, respect, onafhankelijkheid en structuur aanbrengen in het leven. Het kan een mooie helpende hand bieden om er eens anders in te gaan staan.
Wat de betekenis voor ons als mensheid van deze tijgerenergie inhoudt is te lezen op de website.

Zoals men inmiddels weet, tracht Larapinta er toe bij te dragen de menselijke processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Dit is een jaar waar de mensheid gestimuleerd wordt om het hart te laten spreken. Dit confronteert met oude pijnen en afgesloten gebieden waar wij ons niet eens bewust van zijn.
Om te helpen om de patronen van ons handelen makkelijker te kunnen zien en veranderen en de openheid en liefde in en van ons hart weer of dieper te kunnen ervaren zonder angst is er de hartschijf.
De behandeling kan eenmalig of 5 dagen achter elkaar toegepast worden.
Als introductieprijs voor deze behandelingen in de maanden januari en februari geldt het onderstaande tarief
De eenmalige behandeling duurt inclusief het advies hoe om te gaan met de opgedane ervaring 45 minuten.
De 5 daagse behandeling bestaat uit 1x 45min.
3x 20 min 1x 45min.Prijs € 50, - voor de eenmalige behandeling en € 115, - voor de 5 daagse behandeling.

Dan is nu het programma aan de beurt.
Naar aanleiding van de meditatiecursus die het afgelopen jaar gestart is en er veel interesse is geweest om deze cursus ook te kunnen volgen heb ik besloten om met een nieuwe startercursus door te gaan. Er is voor diegenen die hem al gevolgd hebben de mogelijkheid om in te schrijven voor een
vervolgcursus waarin er geleerd wordt om het eigen zielenritme van eb en vloed te leren herkennen en deze informatie te leren gebruiken.
Er is op 19 februari een lezing over de betekenis van de zon in ons leven die afgesloten zal worden met een meditatie.
Op 21 maart is er een meetingdag gepland.
Deze dag staat in het licht van gelijkgestemde zielen ontmoeten en samen delen. Op deze dag zullen er verschillende korte workshops en meditaties
worden gehouden die in het licht staan van de huidige situatie van de mensheid op dat moment en de uitdrukking vanuit het hart als de nieuwe lichtmens (Pasen)kunnen vergemakkelijken.
Verder is er op 17 en 18 april een meditatieweekend met het thema: Verlichting. Hoe kunnen wij de krachten van licht op het mentale gebied tot uitdrukking brengen.
Voor de tai chi 13 liefhebbers is er op 9 mei een themadag geweid aan de vogel-qigong.
Op deze dag zullen de Adelaar, Dreaming Bird en Happy Bird behandeld worden.
Verder is er uiteraard de cursus tai chi 13. Er komen nog meer ontwikkelingen, maar daar is op dit moment nog niet voldoende informatie over om deze al te benoemen. Bekijk daarvoor steeds de website. Op de website is over alle cursussen en dagen verdere informatie te vinden.
Opgave kan vanaf heden of op de inschrijfdag. Hou er rekening mee dat er voor veel activiteiten maar een beperkt aantal deelnemers mee kunnen of plaats is.
Dus om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam niet te lang te wachten als men deel wil nemen.
Alle zaken nog even op een rijtje.
Inschrijf/informatiedag zaterdag 16 januari van 10.00 tot 15.00 uur.
Maandag 25 januari Start Meditatiecursus 10 lessen.
Verdere data: 1,8 en 22 februari;1,8, 15, 22 en 29 maart en 12 april 2010.
Gevorderden 19.00 tot 20.00 uur Prijs €165, -
Beginners 20.30 tot 22.00 uur. Prijs € 175, -
Dinsdag 26 januari start Tai chi 13 Tijd 13.30 18.45 en 20.30 uur
Donderdag 28 januari Tai chi 13 Tijd 18.45 en 20.30 uur.
Prijs € 75, - per cyclus van 10 lessen
Vrijdag19 februari lezing Tijd 20.00-22.00 uur. Centrum open vanaf 19.30 uur. Prijs € 15.50
Zondag 21 maart Meetingdag. Tijd 10.00 tot 16.30 uur. Locatie afhankelijk aantal deelnemers. Prijs € 85,-incl. Koffie/thee/lunch
Meditatieweekend zaterdag 17 en zondag 18 april Locatie Zeist Prijs € 350, -
9 mei Tai chi 13 Vogel qigong Tijd: 10.00- 16.30 uur
Prijs € 85, - incl. koffie/thee. Lunch zelf meenemen
Aanbieding Hartschijf januari/februari eenmalige behandeling € 50, -
De 5 daagse behandeling € 115, -
Verdere informatie over de programma’s is te lezen op de website.


Inschrijving is pas geldig wanneer het bedrag is overgemaakt naar: ING rekening 1890679 t.n.v. T.Lagendijk te Nieuwerbrug onder vermelding van de cursus of á contant op de inschrijfdag.
Lees de voorwaarden op de website.


Voor informatie en afspraken is Larapinta bereikbaar op de dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur of via de website www.larapinta.nl

voor nu HARTelijke groet en tot ziens op een van de cursussen.

Thea

 

To the English website